Yhteystiedot

Käytösklinikka
Onnellinen Koira
Kai Pelkonen
Harjukatu 4
00500 HELSINKI

kai.pelkonen(at)onnellinenkoira.fi

Ajanvaraus on maksuton, soittoaika päivittäin klo 10-20, puh. +358 500 654 343

Puhelinneuvonnan hinta varattuna aikana:

ma-pe 2,00 EUR/min (sis. ALV 24%)

la-su 3,00 EUR/min
(sis. ALV 24%)

No Show-veloitus 50%: Jos varattua neuvonta-käyntiä ei peruuteta viimeistään 24 tuntia aikaisemmin joudumme laskuttamaan 50 % käytösneuvonnan hinnasta eli 62 EUR sis. ALV 24%.


Käytösneuvontaa myös englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Dog and cat behaviour consulting also in English.

Beteenderådgivning för hundar och katter också på svenska.

Verhaltensberatung für Hunde und Katzen auch auf Deutsch.

Koira vetää

Biologisesti koira on saalista etsivä ja kiinniottava eläin, jonka luonnollisiin tarpeisiin kuuluu esteetön lajitoverien kanssa touhuaminen. Nykyinen järjestyslaki vaatii, että koirat on pidettävä taajamassa kytkettynä. Laki sallii koirille mahdollisuuden liikkua kytkemättä vain suljetulla pihalla, koirien harjoituspaikassa tai erityisesti osoitetulla aidatulla jaloittelualueeella eli koirapuistoissa.

Monilla taajamissa asuvilla koirilla on luontainen tarve runsaampaan liikuntaan kuin ne voivat saada ollessaan taluttimessa. Kaupungeissa on vain vähän sellaisia luonnollisia alueita, jotka mahdollistavat koirien normaalin vuorovaikutuksen lajitoverien kanssa. Patoutunut liikunnan ja toiminnantarve aiheuttaa monissa koirissa tarpeen pyrkiä vetämään taluttimessa häiritsevän voimakkaasti suuntiin, joissa on sitä kiinnostavia asioita. Varsinkin isokokoisten koirien kanssa omistajat ovat tässä tilanteessa usein helisemässä.

Taluttimessa kiskomisen vähentämiseen on olemassa myös lempeitä menetelmiä, joilla koiralle voidaan opettaa rauhallista kulkemista. Tulos saavutetaan sitä nopeammin mitä nuorempi koira on kun omistaja alkaa opettaa koiraansa oikeilla tavoilla.

Kerrankin saa vetää, ihan luvan kanssa! Kuva: Minna Nurmi

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa


google9844ffcf459bac5a.html