Yhteystiedot

Käytösklinikka
Onnellinen Koira
Kai Pelkonen
Harjukatu 4
00500 HELSINKI

kai.pelkonen(at)onnellinenkoira.fi

Ajanvaraus on maksuton, soittoaika päivittäin klo 10-20, puh. +358 500 654 343

Puhelinneuvonnan hinta varattuna aikana:

ma-pe 2,00 EUR/min (sis. ALV 24%)

la-su 3,00 EUR/min
(sis. ALV 24%)

No Show-veloitus 50%: Jos varattua neuvonta-käyntiä ei peruuteta viimeistään 24 tuntia aikaisemmin joudumme laskuttamaan 50 % käytösneuvonnan hinnasta eli 62 EUR sis. ALV 24%.


Käytösneuvontaa myös englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Dog and cat behaviour consulting also in English.

Beteenderådgivning för hundar och katter också på svenska.

Verhaltensberatung für Hunde und Katzen auch auf Deutsch.

Käytösneuvonta vaatii asiantuntemusta

"Asiantuntijaksi voi sanoa sellaista ihmistä, joka on harrastanut aktiivisesti ja täydellä sydämellä rakastamaansa asiaa vähintään 10 vuotta".

Keneltä neuvoja käytösongelmissa? Oikeat neuvot voi varmimmin antaa ongelmakäytöksen ja tilanteen korjaamisen asiantuntija.

Kukaan ei voi olla kaikkien alojen asiantuntija. Eläinlääkäri osaa kertoa, voiko koiran tai kissan ongelmia tuottavan käytöksen selittää jokin hoidettavissa oleva vamma tai sairaus.

Toiset koiranomistajat ovat yleensä hyvin avuliaita antamaan neuvoja koirasi käytösongelmissa. Koirien suuren perinnöllisen vaihtelevuuden vuoksi omakohtainen kokemus yhden, viiden tai useammankaan koiran kanssa ei valitettavasti aina riitä juuri Sinun koirasi/koiriesi käytösongelmien syiden tunnistamiseen ja oikeiden korjausmenetelmien valitsemiseen.

Koirakirjoissa annetaan neuvoja, mutta monet niistä saattavat nykytiedon perusteella olla vanhentuneita tai keskenään ristiriitaisia, tai ne sopivat vain osalle koirista tai koiraroduista. Tutkimus tuo joka päivä uutta tietoa. Tavallisen koiranomistajan on lähes mahdotonta itsekseen selvittää, mitkä neuvot ovat oikeita ja mitkä vääriä nimenomaan hänen tapauksessaan.

Toimintatapani

Vastaanotollani olen jo 20 vuotta neuvonut käytännössä hyväksi havaitsemani palkitsevat menetelmät, joilla perheen koira- ja kissaongelmia voidaan ratkaista ilman kohtuuttoman työläitä muutoksia jokapäiväiseen elämään. Koira tai koirat olisi aina hyödyllisintä tavata vastaanotolla. Pitkämatkalaisia ja kissanomistajia olen neuvonut myös puhelimitse.

Koiran tai kissan käytöksen tuntemus ei ole synnynnäinen taito

Ihminen ei saa äidinmaidossa annettuna osaamista, jolla hän voisi antaa lemmikilleen luonnollisen ja ihanteellisen kasvu- ja elinympäristön. Vaikka koira lajina onkin kesytetty sopimaan pääsääntöisesti hyvin elämään yhdessä ihmisen kanssa, vaatii onnellisen koiraperhe-elämän rakentaminen monia erityistietoja ja -taitoja. Oikeat neuvot tilanteen korjaamiseksi ovat tarpeen, jos koiran käytös muuttuu perheen tai jonkun perheenjäsenen kannalta sietämättömäksi tai vaaralliseksi. 

Kissan käytöksessa näkyvät edelleen voimakkaampana villien esivanhempien vaistot.

Koirat ovat keskenään hyvin erilaisia

Suomessakin on jo yli 250 koirarotua ja näiden lisäksi suuri joukko monirotukoiria. Rotujen käytösominaisuudet ovat erilaisia ja lisäksi joka koiralla on yksilölliset perinnölliset käyttäytymistaipumuksensa, jotka muokkautuvat koiran kehittyessä sen kasvuympäristön vaikutuksesta käyttäytymisominaisuuksiksi. Tarvitset asiantuntijan neuvoja kun koirasi tai koiriesi käytös kehittyy sellaiseksi, että yhteiselämä sen kanssa alkaa tuottaa enemmän huolta ja stressiä kuin iloa ja onnellisuutta.

Kissat reagoivat herkästi kodissa tapahtuviin muutoksiin

Kissanomistajan ongelmat selviävät useimmiten, kun oikealla tavalla osataan muuttaa kissan elinympäristöä niin, että se vähentää kissalle stressiä aiheuttavia tekijöitä.

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa...

Sammakko?
google9844ffcf459bac5a.html