Yhteystiedot

Käytösklinikka
Onnellinen Koira
Kai Pelkonen
Harjukatu 4
00500 HELSINKI

kai.pelkonen(at)onnellinenkoira.fi

Ajanvaraus on maksuton, soittoaika päivittäin klo 10-20, puh. +358 500 654 343

Puhelinneuvonnan hinta varattuna aikana:

ma-pe 2,00 EUR/min (sis. ALV 24%)

la-su 3,00 EUR/min
(sis. ALV 24%)

No Show-veloitus 50%: Jos varattua neuvonta-käyntiä ei peruuteta viimeistään 24 tuntia aikaisemmin joudumme laskuttamaan 50 % käytösneuvonnan hinnasta eli 62 EUR sis. ALV 24%.


Käytösneuvontaa myös englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Dog and cat behaviour consulting also in English.

Beteenderådgivning för hundar och katter också på svenska.

Verhaltensberatung für Hunde und Katzen auch auf Deutsch.

Lintukoiralle voi opettaa monia hyödyllisiä ja hauskoja taitoja!

Palkitsevat menetelmät
Vastaanotolla tai puhelimessa neuvon käytännössä hyväksi havaitsemani positiiviset, palkitsevat menetelmät, joihin eivät kuulu pelottelu tai väkivaltainen kohtelu. Kissanomistajia neuvon yksinomaan puhelimitse.


Neuvontani pohjautuu laajaan teoreettiseen tietopohjaan, jota tukee vankka tieteellinen ja käytännön osaaminen ja osaamisen soveltaminen opettamiseen.
Olen koulutukseltani eläinfysiologi ja soveltavan eläintieteen tohtori. Osaamiseni perustuu yli 40 vuoden kokemukseen monien erirotuisten koirien kouluttamisesta ja harrastamisesta. Työssäni olen opettanut sekä yliopisto- että alemman asteen opiskelijoita.

Koiraharrastuksen ja opetustyön ohessa olen ohjannut useita koiran käyttäytymiseen liittyviä yliopistollisia opinnäytetöitä. Olen myös vastannut maamme ensimmäisten eläintenhoitajien ammatillisen koulutuksen suunnittelusta, opettamisesta ja ammattitutkintojen arvioinnista. 

Käytösongelmaneuvontaa vuodesta 1997 alkaen
Käytösongelmaneuvontaa olen antanut ammattimaisesti koirien ja kissojen omistajille vuodesta 1997 alkaen, aluksi Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan Käytösneuvontaklinikan johtajana ja sittemmin omalla vastaanotollani. Tavoitteeni on korjata syntyneet ongelmat ja aikaansaada koiran/ kissan ja sen perheen sellainen onnellinen yhteiselämä, jossa kummatkin osapuolet viihtyvät ja ovat onnellisia.

Caro kutsuu Go-tyttöä leikkimään kanssaan. Kuva: Minna Nurmi

Rapsu ja Caro nauttivat lumileikeistä.

Laaja kokemus erilaisista koirista
Perhepiirissäni olen saanut toimia kiinteästi monien erityyppisten koirarotujen kanssa: karkeakarvainen saksanseisoja, irlanninsetteri, weimarinseisoja, suomenajokoira, dreeveri, englanninvinttikoira, afgaaninvinttikoira, jackrusselinterrieri, saksanmetsästysterrieri, hollanninpaimenkoira ja eurasier. Olen  toiminut opettajana erityisesti metsästyskoirien ja vinttikoirien tottelevaisuus- ja kilpailukoulutuksessa. 

Nykyinen koirani on karkeakarvainen saksanseisojauros Caro. Sen lenkkikavereihin kuuluvat mm. shapendoes, belgianpaimenkoira, labradorinnoutaja, jackrussellinterrrieri ja weimarinseisoja.

Toiminta koirajärjestöissä
Olen toiminut pitkään puheenjohtajana koulutuskerhoissa (mannermaiset kanakoirat, vinttikoirat) ja Kennelliiton luonne- ja käyttäytymistyöryhmässä. Olen myös toiminut yli 10 vuotta Kennelliiton jalostustieteellisessä toimikunnassa ja Saksanseisojakerhon hallituksen jäsenenä ja jalostusneuvojana. Lisäksi toimin useita vuosia Kennelliiton Luonnetyöryhmässä sekä FCI:n kansainvälisissä kilpailuorganisaatioissa (EM- ja MM-kilpailut).

TV, radio ja yleisötilaisuudet
Olen pitänyt koirien käytöksestä kymmeniä yleisöluentoja ja neuvonut koiranomistajia lukuisissa radio- ja TV-ohjelmissa.

Rajasaaren koirapuistossa on kiva tavata uusia ja vanhoja koirakavereita.


google9844ffcf459bac5a.html